Grote showroom
Snelle levering
Deskundig advies
Direct monteren
4.7
535 reviews

Run-flat banden

Heb je ooit met een lekke band langs de weg gestaan? Dan weet je hoe frustrerend en tijdrovend dat kan zijn. Gelukkig is er een oplossing: runflat banden. We vertellen je alles wat je moet weten over deze innovatieve banden, hun voor- en nadelen en of ze ook voor jouw auto geschikt zijn.

Er zijn 616 banden gevonden

Relevantie

Filters

NL

Maak een keuze

Maak een keuze

De getoonde prijzen zijn excl. montage of verzendkosten.

Filters

NL

Maak een keuze

Maak een keuze

De getoonde prijzen zijn excl. montage of verzendkosten.

Er zijn 616 banden gevonden

Sorteer op  

Relevantie

1
2
3
...
77

De getoonde prijzen zijn excl. montage of verzendkosten.

Wat zijn runflat banden?

Een runflat band is een slimme oplossing voor automobilisten die niet langs de weg willen staan om een band te verwisselen. Deze banden zijn namelijk voorzien van verstevigde wangen. Als de band lek raakt, kunnen deze wangen het gewicht van de auto nog steeds dragen. Hierdoor kun je doorrijden, zij het met maximaal 80 km/u, tot wel 80 kilometer ver. Ideaal om de dichtstbijzijnde garage te bereiken zonder stress en zonder je handen vuil te maken. De term ‘runflat’ komt dan ook van het Engelse ‘run flat’, wat betekent dat je met een lekke band kunt blijven rijden. Handig, toch? Bovendien heb je geen reservewiel meer nodig, dus dat scheelt weer wat ruimte in de kofferbak. Zo hoef je ook geen banden te verwisselen naast de drukke snelweg. Een zorg minder. 

 

Maar zijn runflat banden voor alle voertuigen geschikt? Nee, runflat banden zijn geschikt voor voertuigen die specifiek ontworpen of aangepast zijn om ermee te rijden. Het voertuig moet een bandenspanningscontrolesysteem hebben, omdat runflat banden niet altijd visueel laten zien dat ze lek zijn. Daarnaast moet de ophanging en velg geschikt zijn voor deze banden.

 

 

De voor- en nadelen van runflat banden

Elke innovatie heeft zijn voor- en nadelen en dat geldt ook voor runflat banden.

 

Voordelen:

01. Geen gedoe meer met een reservewiel of krik.
02. Extra veiligheid, omdat je de auto zelfs bij een lekke band onder controle houdt.
03. Je bespaart ruimte en gewicht door het reservewiel thuis te laten.

 

Nadelen:

01. Ze zijn vaak iets duurder dan reguliere banden.
02. Door hun stevige constructie kunnen ze minder comfortabel aanvoelen op de weg.
03. Je hebt een TPMS-systeem (bandenspanningssensoren) nodig om op tijd te weten wanneer een band lek is.

 

 

Runflat all-season banden

Ben je op zoek naar runflat banden die het hele jaar door meegaan, ongeacht de weersomstandigheden? Dan zijn runflat all-season banden de perfecte keuze voor jou. Deze banden combineren de voordelen van runflat technologie met de veelzijdigheid van all-season banden. Zodat je zowel in de zomer als in de winter met een gerust hart kunt rijden. Geen gedoe met bandenwissels én altijd voorbereid!

 

 

Heeft mijn auto runflat banden?

Hoe weet je of jouw auto al run-flat banden heeft? Simpel, check de zijkant van je banden. Daar staat altijd een typevermelding. Let op: fabrikanten gebruiken vaak hun eigen codes voor run-flat banden. Zo heeft Michelin bijvoorbeeld ‘ZP’ (Zero Pressure), Goodyear gebruikt ‘EMT’ (Extended Mobility Tire), Dunlop heeft ‘DSST’ (Self-Supporting Technology Tires) en Continental gebruikt ‘SSR’ (Self Supporting Runflat). Gelukkig maken merken zoals Pirelli en Bridgestone het iets makkelijker door gewoon ‘RFT’ of ‘run-flat’ op de band te vermelden.

 

 

De prijs van runflat banden

Hoewel runflat banden vaak wat duurder zijn dan gewone banden, zijn de kosten relatief als je bedenkt wat je ervoor terugkrijgt: geen stress bij een lekke band en de extra veiligheid die ze bieden. De prijs hangt af van de maat, het merk en het type band dat je kiest.

 

 

Advies inwinnen?

Twijfel je nog of run-flat banden iets voor jou zijn? Geen zorgen, wij staan voor je klaar om je te helpen met het vinden van de juiste banden voor jouw auto.